DSC 0378A jelenleg is Maliban tartózkodó munkatársunk, Szabó Györgyi és önkénteseink Gyurácz Andrea, illetve Morris Andrea egy új gyermektámogatási program létrehozásán dolgoznak az országban. Március 29 – én személyesen adományoztak felajánlásokat bamakói sérült gyerekek részére.


A szokásostól eltérően most nem pénzt, hanem a beérkezett pénzadományokból vásárolt élelmiszereket adtak át a gyermekeknek, azok szüleinek, illetve gyámjainak.
A piacon nagy tételben vásárolt élelmiszerekből, valamennyi támogatott család részesült, minden família kapott 2o kg rizst, 2 üveg olajat, 1 doboz tejport és 2 kg cukrot, a gyerekek pedig nyalókát, kekszet, cukrot, ruhaneműt, gyurmát, ceruzát, füzeteket és játékokat. Mindenkinek jutott 1-1 plüss állatka is, aminek szintén nagy sikere volt.
A cipősdoboznyi különadományok is átadásra kerültek, köszönet Jónás Erikának és a Koronczay családnak.
Kivételes találkozásokra került sor, a bamakói alapítvány vezetőjével, a Koné házaspárral ugyanis személyesen is megismerkedhetett a gyermektámogatási programunk koordinátora.
Továbbá Gyurácz Andrea itt találkozhatott támogatottjával, Mohamed Diane – val, aki Andreától többek között focilabdát kapott.
A bamakói alapítványt vezető házaspár hálásan megköszönte az adományokat valamennyi támogató szülőnek és társaságunknak, az eseményen jelen volt még Aissa Seiba úr is, aki a helyi család és gyermektámogatási szolgálat vezetője, Ő ugyancsak köszönetét fejezte ki.

 

DSC 0381

 

DSC 0298

 

DSC 0309

 

DSC 0341

 

DSC 0357

 

DSC 0363

 

DSC 0372