V27Afrikát ünnepelte Budapest tegnap este. A Budapestre akkreditált afrikai nagykövetségek és konzulátusok az Afrikai Egység Szervezet - az, az Afrikai Unió elődje, megalapításának ötvenegyedik évfordulóját ünnepelték a városligeti Vajdahunyad-várban, az immár hagyománnyá váló budapesti Afrika napon.

"A nagy siker, a sok vendég azt mutatja, hogy Magyarország ismét egyre jobban odafigyel Afrikára." - mondta Balogh Sándor, egyesületünk elnöke. Civil szervezetünk már több éve dolgozik együtt a diplomáciai testületekkel az Afrika Nap szervezésében.
A köszöntője során Martonyi János leköszönő külügyminiszter elmondta, hogy az elmúlt négy év magyar külpolitikája egyik legnagyobb sikerének tekinti a globális nyitást, ezen belül is az afrikai kapcsolatok megerősítését, emlékeztetve arra, hogy egy évvel ezelőtt tartották Budapesten az Africa Forumot, számos magas rangú afrikai politikus részvételével. Lounés Magramane, Alégira hazánkba akkreditált nagykövete, az afrikai diplomaták doyenje abbéli reményét fejezte ki, hogy az új minisztériumi struktúra, amelyben az külügyi és külgazdasági témák közös vezetés alá kerülnek, tovább segítik majd a magyar-afrikai gazdasági kapcsolatok erősítését.

 

IMG 2825jki

 

IMG 2800kk

 

IMG 2804jkl

 

IMG 2805jkl

 

V189

 

V195