vkt-saharun-csapatfotoBálint F Gyula és Bálint Gáspár, a mezőnyből egyedüliként, kétkerék-hajtású autóval vágtak neki a Szaharának. Teljesítették a túrát, újra itthon vannak Budapesten és elmeséltek egy-két dolgot:

„Ami nagyon tetszett, az a tunéziai emberek vendégszeretete. Mindenki, akivel kapcsolatba kerültünk, nagyon barátságos volt. Mész az utcán és ismeretlenek megkérdik: Hogy vagy, minden rendben?” - mondta Bálint F Gyula. „Fantasztikus tájakon jártunk. A Chebika oázis, a Mides-kanyon, a Chott El Jerid sóstó, a Kambout-környéki domborzati formák és természetesen a dűnék mind-mind nagy hatással voltak rám. Én elsősorban fotósként mentem erre a túrára, a nyár folyamán kiállítást is tervezek a Tunéziában készült fotókból.”

„A Vitéz Kürtős Team több adománygyűjtési akciót is indított a Saharun kapcsán. Magyarországi és erdélyi cégek illetve tanintézmények együttműködésével számítógépeket, tanszereket, edzőruhákat, futball labdákat illetve pénzt vittünk Tunéziába.” - tette hozzá Bálint Gáspár. „Az AHU koordinálásával az előbbiek a Tunisz melletti EL Houda Wed Ellil Általános Iskolához kerültek, míg a 700 eurót egy Sousse-i fogyatékos gyerekekkel foglalkozó intézmény kapta, gyógyszervásárlási célra. Csapatunk adományozási kedvét a Saharun rendezői is értékelték, egy különdíjat kaptunk, a legtöbbet adományozó csapatként egy jókora kőrózsát hozhattunk haza.”

A Saharun Adventure off-road verseny és jótékonysági kalandtúra március 8-18. között zajlott. A résztvevők majdnem 6000 kilométert autóztak ez idő alatt. Öt napot töltöttek a sivatagban, ahol néha Dakart megszégyenítő nehézségű dűnés szakaszok vártak rájuk. Akadt néhány műszaki hiba, szerencsés kimenetelű baleset, de mindenki épségben teljesítette a túrát. A verseny kategória győzelmét az NH Aquincum Team szerezte meg, a második helyen a lengyel White Elefant Team, míg a harmadikon a szintén lengyel Solter RS Team végzett.

A Saharun 2013-ban visszatér Tunéziába. A célország közelsége, Európa-közelisége (nem kell vízum, külön biztosítás az autóra, oltások) miatt költségkímélő kalandra már most lehet nevezni, kedvezményesen!

Köszönjük a Vitéz Kürtős Teamnek, hogy együtt Tunéziában is tudtunk nagyot tenni!

AHU hírek

Afrikai hangulat a Pannónia úti Általáno…

2020-02-06 Hits:8932 AHU hírek

Hétfőn a kispesti Pannónia úti Általános Iskolában jártunk, ahol a Pannónia Hét alkalmából szervezetünk programokat a felsősök számára.

Bővebben

Elő-Mikulás- Az AHU önkéntescsapata a „R…

2019-12-04 Hits:6658 AHU hírek

Önkénteseink egyaránt érkeztek felnőttekhez és gyerekekhez, hogy egy kellemes délutánnal tegyük kicsit szebbé a téli napokat.

Bővebben

Egy szeletnyi Afrika Kerepesen és Tatabá…

2019-11-29 Hits:7443 AHU hírek

Novemberben Kerepesen és Tatabányán is afrikai hangulatot varázsolt a Magyar Afrika Társaság önkéntes csapata.

Bővebben
További AHU hírek

Rövid hírek

Remény a malária elleni védőoltásra Afri…

2017-11-28 Hits:6222 Rövid hírek

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) hétfői bejelentése szerint jövőre várható a legelső védőoltás a malária ellen.

Bővebben

Egy világjáró magyar orvos Szudánban

2017-11-28 Hits:6618 Rövid hírek

November 16.-án 17.30-kor második előadásához érkezik az AHU Kaleidoszkóp sorozat!

Bővebben

BLS-AED alapfokú elsősegély képzés által…

2017-11-28 Hits:6360 Rövid hírek

Jelenleg is zajlik a BLS-AED alapfokú elsősegélynyújtás képzése általános iskolás tanulók számára.

Bővebben
További Rövid hírek

Cikkek

Szemműtétek Maliban - Diemában

2017-11-28 Hits:6093 Cikkek

Pam Young, a Village Ventures alapítója így számolt be arról a projektről, amit a Diemában élők megsegítésére szervezett.

Bővebben

A szomáliai kalózkodás I. rész

2017-11-28 Hits:6759 Cikkek

Megjegyzés: a témát 2 részletre bontotta a Szerző, az első rész 2007-ig tárgyalja a jelenséget, a második 2007 után kezdődik. ...

Bővebben

Egy nap a legkisebbekért- A gyermekek vi…

2017-11-28 Hits:6675 Cikkek

1954 óta az UNICEF kezdeményezésére szeptember 20-án tartjuk A GYERMEKEK VILÁGNAPJÁt.

Bővebben
További cikkek

Kis Színes Afrika

A Néger fiú története (Az Ülő férfi)

2017-11-28 Hits:8067 Kis Színes Afrika

Mintegy 50 évvel ezelőtt a baráti szocialista országok együttműködéséből született alkotást találhatunk a XI. kerületben.

Bővebben

Afrikakutatás Magyarországon évkönyvsoro…

2017-11-28 Hits:6928 Kis Színes Afrika

Afrikakutatás Magyarországon – átfogó könyv jelent meg a fekete földrészről (az évkönyvsorozat első tagjaként).

Bővebben

A tudás hatalma – az űrkutatás elfeledet…

2017-11-28 Hits:7706 Kis Színes Afrika

A 21. században Hollywood egyre inkább hajlamos arra, hogy igaz eseményekből, vagy hús-vér személyekről készítsen filmet.

Bővebben
További cikkek a Kis Színes Afrika kategóriából