Graduate a girl

A lányok oktatása az egyik legerősebb és leghatékonyabb fegyver, amit bevethetünk a globális szegénység felszámolására. Amikor egy lány legalább a középiskola végéig az
oktatásban maradhat, az életeket változtat. Nem csak az övét, hanem a jelenlegi és leendő családjáét, és az egész közösségét, amelyben él.

Kutatások bizonyítják, hogy azok a lányok, akik befejezték a középiskolát, tudatosabbak lesznek a családtervezésben, jobb az egészségi állapotuk, alacsonyabb a körükben a HIV fertőzöttek száma, alacsonyabb a munkanélküliség és magasabb bérrel járó munkákat végeznek. Az is kimutatható, hogy a tanult nők gyerekei sokkal magasabb számban és hosszabb ideig vesznek részt az oktatásban, mint az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezőké, így ebből is látszik, hogy egy lány oktatásának több generáción átívelő hatása van.


Manafwában jelenleg a lányok többsége maximum az általános iskola 5.- 6. osztályáig jut el. 13 -14 évesen kell feleséggé válniuk és nem sokkal idősebbek akkor sem, amikor első gyermekükkel várandósak lesznek. A családok nagy szegénységben élnek és mivel az egyre magasabb osztályok egyre magasabb tandíjjal járnak, elérkezik a pont, amikor nem tudják tovább fizetni az iskolát a gyermeküknek, nem tudják tovább gondját viselni és nincs más lehetősége a túlélésre, csak az, hogy férjhez megy. A Graduate a Girl program azzal a céllal indul útjára, hogy megakadályozzuk, hogy ezeknek a lányoknak az élete és sorsa megpecsételődjön pusztán az által, hogy hová születtek, hogy segítsük őket abban, hogyeljuthassanak a középiskolai érettségiig. Hiszünk benne, hogy minden gyereknek joga van a minőségi oktatáshoz, valamint abban, hogy a lányoknak ugyanolyan esélyeket kell biztosítani, mint a hasonló korú fiúknak.


Csatlakozz hozzánk és segíts! Váltsuk valóra az álmaikat, változtassunk életeket! A havi támogatás összege 6500 forint, amely magában foglalja a kiválasztott lány tandíját,
egyenruháját, tanszereit és napi egyszeri étkezését.
Kérdés esetén fordulj bizalommal Zsófihoz a +36 30 486 8801-es telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.


Ha szívesen támogatnád havi 6500 forinttal egy lány oktatását, szintén írj a fenti email címre, küldd el a kiválasztott lány nevét, mi pedig küldünk neked minden további szükséges információt.