Az AHU orvosi missziói töretlenül folytatódnak, idén júniusban két orvos csapat is útra kel Malawiba, ezúttal két szakterület orvosai közösen is dolgoznak.

 

surgery

A Blantyre-i kórházzal mostanra nagyon jól kiépített együttműködés keretében június 1-én egy idegsebész-, június 11-én pedig egy fej-nyaksebész team indul el Budapestről, hogy kinti kollégáikkal közösen életmentő – és életminőséget javító műtéteket végezzenek az ottani pácienseken, akiknek ezek a beavatkozások segítség nélkül elérhetetlenek lennének. Az XVIII. és XIX. két AHU misszió különlegessége, hogy a két misszió egymásba ér, így válik interdiszciplináris műtéti misszióvá, melynek során nem csak külön idegsebészeti és fej-nyaksebészeti műtéteket végeznek, hanem a szakmai határterületi műtéteket együttes erővel, összefogva hatékonyabban tudják majd megoldani.

Az idegsebész csoporttal két önkéntes, Kamarás Adrienn és Hlatky- Schlichter Hubert Tamás is kiutazik, akik árvaházakban és iskolákban fognak tevékenykedni és az igényeket felmérni. Az AHU tervei szerint ezzel a jövőben új lehetőségek nyílnak meg az itthoni, nem egészségügyi végzettségű önkéntesek előtt.

Az operációk mellett a misszió másik fontos célja a kölcsönös tudástranszfer, a Malawiban dolgozó orvosok és személyzet új eljárásokat tanulhat, míg a magyarok olyan esetekkel találkozhatnak, amivel itthon legfeljebb orvosi könyvek lapjain.

Idegsebész csapat:
Dr. Bagó Attila, idegsebész főorvos
Dr. Kelemen József Árpád, aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos
Dr. Nagy Dávid, idegsebész rezidens
Dr. Szegedi László, idegsebész szakorvos jelölt

Fej-nyaksebész csapat:
Dr. Paput László, Ph.D., fül-orr-gégész, osztályvezető főorvos
Dr. Mácsai Márta, fül-orr-gégész főorvos
Dr. Loibl Csaba, aneszteziológus, egyetemi tanársegéd
Dr. Nepp Nelli, szakorvos jelölt
Dr. Orosz Éva, szakorvos jelölt

Az alább számlaszámon te is támogathatod a missziót:
CIB Bank 10700378-44706104-52000001

Együtt tudunk nagyot tenni!

Hozzászólások   

# VÁ: Egyszerre két magyar orvos csoport is operál nemsokára MalawibanFehér Niki 2018-05-12 06:18
Hajrá Kelemen Dr Úrnak és a csapatnak sok sikert !
Válasz