Október 26-án, immár másodszor, még napsütéses időben találkozhattunk Pécelen a szűrőnap felnőtt és gyerek résztvevőivel.

pec1

A tavalyihoz hasonlóan szuper önkéntes csapat kora reggel indult el Budapestről, az egyik autóban az egészségügyi felszerelésekkel, a másikban az afrikai dobokkal, a többi hangszerrel, és a gyerekeknek szánt minden eszközzel, játékkal, amivel kicsit közelebb hozhatjuk számukra a nem is olyan távoli kontinens kultúráját.
Csípős volt a reggel induláskor, de az idő hamar melegedett, a résztvevők pedig szép számmal érkeztek. A budapesti nyüzsgés után mindig jó akár egy fokkal kisebb település közösségével is találkozni, főleg, ha a cél közös, mint az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése, és a közös beszélgetés mindezekről. Volt velünk fogorvos, aki sokszor a mumus, igen. De a doktornő közvetlensége és kedvessége sokakat ösztönzött arra, hogy egy rövid szűrés és tanácsadás erejéig a szájhigiéniáról is elbeszélgessenek vele. Bőrgyógyászunkat is kis híján megrohamozták, mikor megérkezett, talán a gyanús anyajegyek és más bőrbetegségek terén is egyre inkább nő a tudatosság.

pec2

Összességében minden szűrőállomáson becsülettel végigmentek a „versenyzők”, egy masina, mégpedig a BMI és testzsírszázalékot mérő szörny tántorított el némelyeket, ezzel együtt ez a gép is a barátunk, ahogy ez esetben a tények is, hiszen ezekből tudunk elindulni egy egészségesebb élet felé. 
A szűrések alatt a szomszédos teremből kellemes afrikai dobszót és gyerekzsivajt hallottunk, úgy tűnik a kicsik is, még ha nem is voltak rengetegen, de jól mulattak velünk.

pec

Köszönjük a meghívást, a finom ebédet és a vendégszeretetet Pécelnek!
Akiknek pedig mindig a leghálásabbak vagyunk, azok Ti vagytok, elképesztően jó önkéntes csapat, nagyon köszönjük, hogy velünk voltatok, várunk vissza Titeket!