Az élet eddig sem volt egyszerű az azonos nemű párok számára a nyugat-afrikai térségben, most azonban újabb nyílt támadással kell szembenézniük. A Libériai Egyházak Tanácsa ugyanis úgy foglalt állást, hogy az egyre terjedő ebolajárvány fő okozói a nem hagyományos párkapcsolatban élő emberek. Az érintettek fenyegetésként értékelték a nyilatkozatot, és már az utcára sem mernek kimenni.

Az 1989 és 2003 között lezajlott háborúk óta ez a járvány a legtöbb áldozatot követelő tragédia az országban. A legfrissebb adatok szerint Libériában az eddig regisztrált 4665 fertőzöttből 2075 halt meg. A betegség megjelenésekor mindössze 50 orvos állt készenlétben (minden 70,000 emberre jutott 1), ráadásul az alapvető egészségügyi felszerelések is hiányoztak. Rövid időn belül a teljes infrastruktúra megroggyant.

A politikai légkör feszült, az egyház szerepe felértékelődött, ami miatt az emberek hajlamosak elhinni, hogy valóban a melegek a probléma okozói. Főleg, ha azt hallják a templomokban, hogy Isten így bünteti őket másságuk miatt. A hatalom sem enyhíti a feszültséget azzal, hogy 2 év börtönnel fenyegeti azokat, akik fertőzött hozzátartozóikat rejtegetik. A gazdaság is megsínylette a járványt, bár a gazdasági tárcánál a donor országokkal összefogva már az ebola utáni korszakra, az újjáépítésre készülnek.