Egyesületünk működése során - természetes módon - közel került a magyar afrikanisztika legjobbjaihoz. Céljának tekinti és támogatja, hogy ez a tudás ne maradjon az egyetemek falain belül, hanem minél több érdeklődő és laikus is hozzá férjen ahhoz a tudáshoz, ami Afrikáról felhalmozódott hazánkban. Ennek a feltáró-segítő munkának mára számos gyümölcse termett. Az egyik legfontosabb a 2013-ban indult Afrika Tudástár.


A Magyar Afrika Társaság az oktatók, kutatók, diákok és érdeklődők számára hozta létre az itt elérhető elektronikus adattári szolgáltatást. Ennek célja kettős, szerkesztői mindenekelőtt sokoldalú és gazdag anyagú ismeretekkel kívánják elősegíteni a magyar afrikanisztikai kutatásokat, illetve kielégíteni a mind növekvő ismeretigényt, másrészt arra törekszenek, hogy feltárják az afrikai témájú, hazai publikációs tevékenységet teljes dimenziójában a kezdetektől máig.


Az adattárban elhelyezett tartalmak szabad megközelítésűek, de olvasásuk vagy letöltésük feltételekhez kötött.


Az adatbázis magyar és idegen - angol, francia, német, orosz, spanyol, olasz és szükség szerint más – nyelveken készült publikációk (hangzó és vizuális anyagok) elektronikus könyvtára.