A Magyar Afrika Társaság 2009 óta támogatja az Afrika hangjai irodalmi előadássorozat megrendezését, melynek során a közönség Afrika irodalmán keresztül betekintést nyerhet az afrikai történelembe, az afrikai társadalmak problémáiba és az afrikai ember hétköznapjaiba.


2008-ban került először megrendezésre a Magyar Írószövetségben az Afrikai hangjai irodalmi előadássorozat, melynek célja elsősorban a hazánkból hosszú ideje eltűnt afrikai irodalom bemutatása volt. Tematikájában az előadók igyekeztek Afrika számos irodalmából reprezentatív mintát adni, de hogyan is lehetne bemutatni egy több mint ötven országból és több ezer kultúrából álló kontinens irodalmát néhány előadás alkalmával?! Az előadások így tovább folytatódtak...


2009 szeptemberében már az AHU-val együttműködve folytatódott az előadássorozat, melynek során megvalósulhatott az előző évben megfogalmazott igény, miszerint a közönség olvasottságát fejlesztendő inkább ne az aktuális afrikai irodalmi problémákkal foglalkozzon az előadássorozat, hanem a korábban magyar nyelven megjelent afrikai irodalmi alkotásokat mutassák be az előadók, mintegy alapot teremtve egy pár évvel későbbi, már aktuális kérdéseket és meglátásokat tükröző évadnak.


2012-ben két év kihagyás után az előadássorozat az Országos Idegennyelvű Könyvtárban kapott otthont, ahol az előadások továbbra is havi rendszerességgel folytatódtak a 2009-ben elkezdett tematika szerint.


2013-tól a negyedik évad megrendezésére ismét a Magyar Írószövetség adott otthont az előadássorozatnak.


Az ötödik év megrendezésére, egy új tematikát követve 2017 szeptemberétől kerülhet sor, részletek a projekt facebook-oldalán (https://www.facebook.com/afrikahangjai/), illetve az AHU honlapján lesznek elérhetőek.