6,5 milliárd dollárral nőtt a világ 400 leggazdagabb emberének vagyona azzal, hogy az Alibaba részvényei a kezdeti kibocsátáskor majdnem elérték a 100 dollárt. Jack Ma, a cég alapítója egycsapásra Ázsia második leggazdagabb embere lett, 26 milliárd dollárral.

Az első helyen a hongkongi Li Kashing áll. A világon a legnagyobb vagyona továbbra is Bill Gatesnek van. A Microsoft alapítója -hála az Alibabanak is- 86 milliárd dolláros vagyonnal dicsekedhet.


A második helyezett Carlos Slim Mexikóból 83 milliárd dollárnál tart. A világ leggazdagabb házaspárja Melinda és Bill Gates bejelentette, hogy alapítványuk 50 millió dollárt ad az Ebola elleni harcra Afrikában. Korábban a Melinda és Bill Gates alapítvány nagy szerepet játszott abban, hogy a HIV vírus ne okozzon általános katasztrófát a fekete kontinensen. Olcsón, vagy ingyen tették hozzáférhetővé a gyógyszert milliók számára Fekete-Afrikában.


Az 50 éves Jack Ma, aki 26 milliárd dollárjával Kína leggazdagabb embere lett, szintén tudatta, hogy alapító társával Joe Tsai-al alapítványt hoz létre, melynek célja az egészségügyi és környezetvédelmi kutatások fejlesztése. Kínában a gyors gazdasági fejlődés hatalmas környezeti károsodást okozott,  melynek következtében a nagyvárosokban szinte lehetetlen levegőt venni. Jack Ma, aki angol tanár volt Hangcsou-ban, ebben a városban alapította meg az Alibabat, mely Kína majd az egész világ legnagyobb internetes kereskedője lett.


Jelenleg ő a legkarizmatikusabb szupergazdag- állapították meg New Yorkban, ahol az Alibaba minden tőzsdei rekordot megdöntött.