DR Plane EbolaHol van már az az idő, amikor egy gépeltérítőnek  egy fegyvernek látszó tárggyal kellett zavart keltenie. Ma elég, ha elkiáltja magát valaki, hogy ,,Afrikában jártam" és a fedélzeten kitör a pánik. Ez történt az egyik amerikai járaton, amely a Dominikai Köztársaságba tartott.

Egy amerikai utas megviccelte utitársait és először azt mondta, ebolás vagyok de aztán megváltoztatta a véleményét és csupán azt állította, hog Nyugat-Afrikában járt. A Philadelphiából Punta Canába trató gépen - éppen leszállás előtt - kitört a pánik és a gép személyzete értesítette a nemzetközi repülőteret a történtekről.

 

A US Airways gépét rögtön kiállították a repülőtér elkülönült részére és kék védőöltözetbe bújt biztonsági emberek szálltak fel a fedélzetre. Ők aztán az utasokat orvosi karanténba kísértték, ahol mindenkit alaposan kikérdeztek, merre járt az elúlt hetekben. Ekkor derült ki, hogy a vicces utas sem Afrikában nem járt, sem pedig nem ebola fertőzött - bár tény, hogy színesbőrű amerikairól van szó. A rossz ízű viccért elnézést kért az utasoktól a repülőtér személyzete: az ellenőrzés órákig tartott és addig senki sem hagyhatta el a járatot.

 

A videót itt megtekintheti: http://youtu.be/LJhWVsx1U8c