Levelet kapott a Petőfi Népe és a Bon.hu szerkesztősége Kongóból dr. Jakkel Anna kecskeméti háziorvostól, aki február 3-án indult útnak az Afrikai Magyar Egyesület kongói missziójával.

Fizikailag és lelkileg is nehéz feladatokat hozó héten van túl a magyar orvoscsapat. Mindenki egészséges és nagyon lelkes! Ez derül ki dr. Jakkel Anna leveléből, amit teljes terjedelmében közlünk.

Kedves Barátaim!
Jól vagyunk! Egészségesek es nagyon lelkesek, ami jelen helyzetben igen fontos. Az elmúlt hét nagyon nehéz volt, fizikailag és lelkileg is megviselt bennünket, ránk fért, hogy ma, vasárnap tudtunk egy kicsit pihenni.
A hét elején két napot a pigmeusok földjén töltöttünk; apró kis emberekkel, ahol az én 165 centi magasságom nagynak számított. Kedves, barátságos nép, bizalommal fordultak hozzánk. Sok a maláriás felnőtt és gyerek; rengeteg az izületi panaszos beteg. A „rendelő” villany, víz nélküli terem, ahol csak a mi eszközeink biztosítanak némi világosságot.

Pénteken és szombaton ismét a táborban fogadtuk a betegeket. Az első egy kismama volt, elfolyt a magzatvize, de mivel a méhszáj csak két ujjnyi volt, katonai mentővel kórházba küldtük. Szinte minden nap elér bennünket egy-egy hatalmas vihar, szerencsére eddig még mindig sikerült fedél alá húzódnunk. Ma, vasárnap pihenünk, levelet írunk a kissé rozzant számítógépeken, hétfőn pedig indulunk újra a pigmeusokhoz.

Üdvözlök mindenkit Kongóból! Szeretettel, Anna

Eredeti cikk címe: http://baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/udvozlet-kongobol-dr-jakkel-anna-hirt-adott-magarol-az-afrikai-missziobol-287363