Csongrád megye települései, civilszervezetei és vállalatai is segítenek az árvízkárosultaknak. A Naturtex Kft. például ezer paplant és párnát, Tiszasziget tisztítószereket ajánlott fel.

CSONGRÁD MEGYE GONDA ZSUZSANNA Egy kisbusznyi adományt gyűjtöttek néhány nap alatt Tiszasziget lakosai a felsőzsolcai árvízkárosultaknak. A szállítmányt szerda reggel vitte el az önkormányzat járműve a miskolci családsegítő központba. A Borsod megyei regionális családsegítő e-mailben fordult az ország családsegítő szolgálataihoz, felsorolva, mire van szüksége az ideiglenes szálláson elhelyezetteknek. A tiszaszigetieket szórólapon tájékoztatták, és néhány órán belül már érkeztek is az adományok: bébiétel, pelenka, fogkrém, tusfürdő.

Árvíz: Csongrád is segítséget nyújt

 Az önkormányzat további 50 ezer forintot utalt a borsodi árvízkárosultaknak nyitott számlára.
Szeged Hernádkércs lakosaiért fogott össze, az önkormányzat pedig csatlakozott a civil kezdeményezéshez, és úgy döntött: a Hernádkércsnek összegyűjtött adományt megduplázza.
A szegedi Mátrix Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület, a Karitáció Alapítvány és az Afrikai- Magyar Egyesület közös segélyszállítmányt indított múlt pénteken az árvíz sújtotta Ónodra.
A teherautó ruhákat, törülközőket, ágyneműket, ásványvizet, fertőtlenítőszert, élelmiszert, matracokat szállított. A további adományokat hetente fuvarozzák a helyszínre.
A tulajdonos, Gellért Ákos kezdeményezésére a Naturtex Kft. ezer darab nagypárna-paplan garnitúrát szállít 5 település - Szendrő, Edelény, Felsőzsolca, Pásztó-Hasznos és Ócsanálos - árvízkárosultjainak. Az újrakezdéshez ajánlják fel az ágyneműt olyan családoknak, akiknek el kellett hagyniuk az otthonukat a víz miatt. Az adományt akkor viszik, amikor a kitelepített emberek haza tudnak költözni.
Algyő önkormányzata is segíteni szeretne, ezért összefogásra kéri a nagyközség lakosságát, intézményeit, civilszervezeteit és vállalkozóit. Az önkormányzat elkülönített 12067008-00190442-03600007 számú számlájára közvetlenül utalhatnak a segítséget nyújtók. Több helyen kérhetnek sárga csekket a segíteni akarók, illetve utalhatnak az Algyő az árvízkárosultakért elnevezésű számlára is - a részletek a település honlapján olvashatók.

Gyűjt a magánklinika,  a pláza, a rendőrség

Jótékonysági felhívást indít a szegedi Szent Gellért Magánklinika: akciójukban a lézeres szőrtelenítő kezelés 50 százalékkal olcsóbb, a bevételt pedig teljes egészében a Vöröskereszt által kijelölt rászoruló családoknak juttatják el. A Lada Találkozó Csongrád és a DekoNet group június 27-éig gyűjt, de nem pénzt, hanem minden mást: bútort, kinőtt ruhát, gyermekjátékot. A MikulásGyár, a Ségécé Plaza-lánc és a Magyar Vöröskereszt közös akciójában vasárnapig várnak tisztító- és tisztálkodási szereket, tartós élelmiszereket, új ruhákat a Szeged Plazába. Csongrád megye valamennyi rendőrkapitányságán és határrendészeti kirendeltségén működik adománygyűjtő hely. A szegedi Bercsényi utca 5/A és B alatti társasház lakói is összefogtak: 20 ezer forint értékű élelmiszert és 10 zsák ruhát gyűjtöttek egy hét alatt.

2010.06.17. Dél-Magyaroszág