BUDAPEST —  Születése óta vak, de ralikon navigál, autókat tesztel és gokartot vezet Karvai Sanyi (35), aki most újabb nagy dobásra készül.

– Életem legnagyobb kalandja vár rám: egy mentőautóval vágok neki a sivatagnak a Saharun-futamon – árulta el a Blikknek az autószerető családapa. A  viszontagságokkal  teli úton a férfi a jótékonykodásból is kiveszi a részét.

Az Afrikai–Magyar Egyesület segítségének köszönhetően az adományokkal megpakolt mentőautóval a verseny után a tunéziai vakok általános iskoláját lepi meg.

ralis

– Szeretném megmutatni a gyerekeknek, hogy ha az ember hisz az álmaiban, vakon is bármit elérhet – magyarázta Sanyi. De vajon hogy fog boldogulni az isten háta mögött?

– Szerencsére nem leszek egyedül, velem tart a feleségem, Tünde (35) és a kislányunk, Ramóna (15), illetve a jó barátom, a műsorvezető Nagy Sándor is. Az úton orvosi csapat is vigyáz ránk – tette hozzá a férfi.

A Saharun mezőnye február 19-én startol Budapestről, hogy a közel 5 ezer kilométeres távon végigrobogva március 4-re Tuniszba érjen. A Polgár testvérek által szervezett futamon a résztvevők akár szabadon választott  útvonalon  is  haladhatnak.

Forrás: http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/sivatagi-ralin-a-vak-sofor-2023314