Huszonegy munkanap alatt több mint 1700 beteget láttak el azok az orvosok, akik június 1-jén indultak el az afrikai Mali fővárosába, hogy a rászoruló embereken segítsenek.

A korábban indított öt orvosi miszszió tapasztalatai és sikere alapján az Afrikai- Magyar Egyesület (AHU) újra önkénteseket szervezett és indított a fekete kontinensre. Jakkel Anna kecskeméti, Kis Imre tokaji háziorvosok és Keresztes Éva székesfehérvári önkéntes folytatták kollégáik megkezdett munkáját az egyesület ott tartózkodó munkatársai - Kasza Kriszta és Sélley Csaba - közreműködésével. Mobil klinikát üzemeltetve hazájuktól több ezer kilométerre olyan gyermekeken, beteg felnőtteken segítettek, akiknek az orvosi ellátás megfizethetetlen.
Részlet Jakkel Anna beszámolójából: "Minden betegségnél - ez alól a baleseti ellátás sem kivétel - fizetni kell, emiatt nagyon sok elhanyagolt és elfertőződött sebet látunk el felnőtteknél és gyerekeknél egyaránt.
Dr. Traore elmesélte, hogy volt már olyan betege is, aki ellátás után vállalta, hogy inkább ledolgozza a költségeket, mivel nincs pénze. Három nap segített a rendelő tisztántartásában, de ezt nem lehet rendszeresen alkalmazni, hiszen annyi munka nincs, mint amennyi a szegény ember. Minden gyógyszer és kezelés, amit mi térítésmentesen adunk, nagy segítség ezeknek az embereknek.é A hatodik önkéntes orvosi misszió tagjai a 21 munkanap alatt több mint 1700 embert láttak el, gyógyszert biztosítottak számukra. A leggyakoribb betegségek és tünetek a malária, bélférgesség, bőrbetegségek, fer tőzött sebek, AIDS, nőgyógyászati problémák, rühesség. E mellett szintén gyakori az alultápláltság, a láz és a köhögés.