Az antsirabe-i városháza folyamatos szocio-gazdasági fejlesztésének köszönhetően több malagaszi várossal és a világban található más városokkal kötött együttműködési megállapodást.

Nemrégiben, azaz októberben Olga Ramalason polgármester a magyarországi Szerencsbe utazott, hogy együttműködési megállapodást írjon alá a magyar város és Antsirabe között több területet is érintve. A kétoldalú együttműködés részeként érkezett múlt héten hat magyar önkéntes Vakinankaratra régió fővárosába. Pénteken fogadta őket az antsirabe-i polgárok képviselői, élükön a város rendőrfőbírója.
A magyar önkéntesek csoportja főként orvosokból áll, akik többféle szakterületen tevékenykednek. Egy hónapon keresztül egészségügyi központokban valamint számos, a Vizek Városához tartozó környező falvakban nyújtanak önkéntes alapon ellátást a rászoruló családoknak.
Az Antsirabeval együttműködő Toliara, Mahajanga, Antsohihy és más városok még nem kezdtek el együtt dolgozni, de ezen települések polgármesterei és képviselői már részt vettek a vakinankaratrai főváros szocio-gazdasági fejlesztéseinek tanulmányozásában, eszmecseréjében.
Nemzetközi szinten is hasonló a helyzet, a francia Mont de Marsan, a mauritiusi Vaquois The Phoenix és a norvég Stavanger városokkal évek óta szoros együttműködésben van Antsirabe termálvíz jelenléte miatt. Olga Ramalason tagja a Frankofón Polgármesterek Nemzetközi Szervezetének (AIMF).

Írta: Jeannot Ratsimbazafy

http://www.les-nouvelles.com/spip.php?page=recherche&recherche=hongrois&x=18&y=8#