Nem is gondolnánk, milyen életre szóló élménylehetőségeket kínál az Afrika-Magyar Egyesület, "önkéntes" programja, melynek részeként testközelből élhetjük át a természetfilmek világát.
oroszlanycikk
Sokan nem is tudják, hogy Magyarországon létezik egy nem kormányzati, non profit szervezet, ami Afrikai segélyezésekkel foglakozik, melynek keretén belül olyan csodálatos és egyedi élményekben lehet része a vállalkozóknak, amiket korábban csak televízió képernyőn láthatott.
Természetesen a szervezet foglakozik közvetlen segélyezéssel is, és képletesen lehet náluk árván maradt afrikai gyerekeket is örökbe fogadni, hozzájárulva a gyerkőc neveléséhez, életéhez, de létezik egy olyan állatvédő program is, mely egyedi a világon!Igen, önkéntesnek lehet kimenni egy hatalmas területekkel rendelkező vadrezervátumba, Dél-Afrikába. S mielőtt valaki azt gondolná, hogy ez egy "fehér ember számára a vég", gyorsan ki kell emelni, hogy Dél-Afrika a kontinens "legeurópaibb" országa, fejlett infrastruktúrával, egészségügyi ellátással, közlekedéssel. A rezervátum a főváros közelében, egy igen változatos területen helyezkedik el, igazi "Afrikai" tájon, mely nem homokos természetesen.
Az önkéntesek akár kisebb szállodának is beillő házban levő szobákban laknak, "európai" ételeket fogyasztanak, de nem mindennapi feladatok közül választhatnak, mely a kis hiénasétáltatástól a gyerkőc párducok etetésén és a velük való játékon át, bizony a kifejlett oroszlánokkal való gondoskodásig terjed. Itt kipróbálhatunk mindent, amit az állatkertben csak messziről láthatunk, etethetünk, simogathatunk vadállatokat (persze a kifejlett állatokhoz nem lehet itt sem bemenni), eredeti környezetükben csodálhatjuk meg mindennapjaikat, fürdésüket, etetésüket.
Az önkéntesek feladat oly mértékben nem megerőltető, hogy döntően hölgyek, lányok választják életük nagy kalandjának az itt eltöltött néhány hetet, ami a bevallásuk szerint alapvetően változtatja meg életükben a világhoz, a természethez, az állatokhoz és az emberekhez való viszonyukat.
Az önkéntes programról bővebben a www.ahu.hu weboldalon olvashatnak az érdeklődök, ahol az Egyesület más segélyprogramiról találhatnak információt.

Zamody Gábor idegenforgalmi szakértő / Békefi Anna

Forrás: www.nepszava.hu