A konferenciát 2014. október 6-án, Párizsban tartották az OECD Konferencia Központban ahol az AHU-t Raymond Irambo főtitkár képviselte.


A konferenciát Dr. Nkosazana Dlamini Zuma nyitotta meg, majd csatlakoztak hozzá a panelek résztvevői is, hogy megbeszéljék Afrika gazdasági átalakulását: az elért eredményeket és a kihívásokat.
A panelek fő témája volt az iparosodás hatása Afrika gazdasági területeire, s a résztvevők megpróbáltak arra a kérdésre is válaszolni, milyen tapasztalatokat szerzett Afrika a múlt ipari politikáiból, milyen fejlődés ment végbe az elmúlt évtizedben az afrikai országokban, mely új ipari stratégiákat kell bevezetniük, valamint a közeljövő alapvető fontosságú lépéseit határozták meg, melyek a sikeres kivitelezéshez szükségesek.
A XIV. Nemzetközi Fórumon részt vettek a következő prominens személyek: Mali miniszterelnöke, Moussa Mara; az UNECA igazgatói titkára, Dr. Carlos Lopes; a Mo Ibrahim Alapítvány alapítója és elnöke, Mo Ibrahim; az OECD Fejlesztési Központ igazgatója, Mario Pezzini, az ENSZ korábbi különleges megbízottja, Sahel Romano Prodi, AUC gazdasági megbízott, Dr. Anthony Mothae Maruping, továbbá állami vezetők és miniszterek.