Harmadik alkalommal gyűltek össze idén Afrika barátai hogy díjazzák azokat a személyeket, szervezeteket, akik és amelyek 2014-ben a legtöbbet tették a fekete kontinens országaiért, valamint az afrikai és közép európai nemzetek közötti kulturális, gazdasági és humanitárius kapcsolatok fejlesztéséért.


Az Iroko-díj 2012-es alapítása óta rangos, nemzetközi elismeréssé nőtte ki magát. Az idei díjazottak között a magyar mellett olyan szerb, szlovén és osztrák szakemberek is emlékplakettet és oklevelet vehettek át, akik a maguk területén, legyen az zene, festészet, orvostudomány, vagy éppen kommunikáció és média, nyújtottak kiemelkedőt azért, hogy hazánk valamint a környező országok lakói minél hitelesebb képet kaphassanak a fekete kontinens országaiban történtekről, az ottaniak mindennapjairól.
A 2014-es Iroko Awards díjazottjai (betűrendben):
Babalola Akeem, Becker Irén, a Class FM Morning Show című műsorának stábja (Sebestyén Balázs, Vadon János, Rákóczi Ferenc), Dr. Abebe Assefa, Kft együttes (Bornai Tibor, Laár András, II. Lengyelfi Miklós, Márton András), Knezevic Sijan Narcisa, Lounés Magramane, Madueke A. Kingsley, Maráczi Tamás, Ndubuisi U. Nnorom, Nelson Victor, Olu-Jacobs Ajani Jeffrey, Oluyemi Olawale Ogundele, Pallikunnel herceg, Rónai Egon, Serengeti Troupe (Mhagama Péter, Deus Kizenga, Zabron Iswaga), Tóth Gábor, Vujity Tvrtko, Ursula Dumnoi.