mbagnick-ndiaye-004Kembe Sorel, az AHU kommunikációs szakembere, pénteken négyszemközti találkozón egyeztetett Mbagnick Ndiaye szenegáli kulturális-és kommunikációs miniszterrel, aki elmondta, hogy a jövőben kiemelt figyelmet szeretne fordítani az oktatási, illetve az egészségügyi fejlesztésekre.

 

 

 

 

A kommunikációs tárca első embere hosszan méltatta az AHU eddigi tevékenységét,és reményét fejezte ki,hogy a közeljövőben elkezdődhetnek a konkrét egyeztető tárgyalások a szenegáli kormányzat és az AHU együttműködéséről.

-Dakarban idén nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Kaay Fecc nemzetközi táncművészeti fesztivál május 27 és 31 között, melynek megnyitóünnepségén tartottam beszédet a kulturális hidak fontosságáról. Az eseményre első magyar formációként meghívást kapott egy magyar társulat, a Fodor Zoltán vezette Inversedance is.

Ez lehet az első lépés egy Szenegál-Magyarország közti kulturális híd építésében, de a civil szervezetekkel is folyamatosan keressük az együttműködési lehetőségeket, hiszen a civil szektor mindig gyorsabban reagál a felmerülő problémákra, mint az állami szféra. Ezért örülök annak, hogy megismerhettem az AHU tevékenységét. Bízom benne,hogy hamarosan tovább folytathatjuk az egyeztetéseket, és szervezetük segítségével az oktatás vagy az egészségügy területén elkezdhetjük felépíteni országaink között ezt a hidat is- nyilatkozta Mbagnick Ndiaye kulturális-és kommunikációs miniszter.